Hvordan fungerer smarthus?

Enkelt forklart fungerer et smarthus ved at forskjellige elektroniske komponenter jobber sammen for å styre sentrale oppgaver i huset som for eksempel lys eller varme. En komplett løsning vil stort sett bestå av en styringsenhet som kommuniserer med enheter som lysbrytere og termostater.

Løsninger for smarthus kan styres med stemmekontroll, app eller ved bruk av vanlige brytere. Man kan også sette opp automasjoner for å styre apparater etter bruksmønstre - for eksempel slik at alt lys skrur seg av når du forlater huset.

Hva styres med smarthus?

En løsning for smarthus kan styre én eller flere oppgaver. Hva du velger å gjøre smart i ditt hjem bør samsvare med dine behov. Mulighetene er mange.

Hvorfor velge smarthus?

Fordelene med smarthus er mange. Satt opp riktig kan du skreddersy systemet til å passe til dine behov og rutiner. Ved å sette opp automasjoner som bruker strøm når prisen er lavest kan du også spare på strømregningen. Les mer om Hvordan spare strøm.

Fordeler med smarthus:

  • Økt komfort.
  • Full kontroll på sikkerheten.
  • Full kontroll på strømforbruket.
  • Spare strøm.
  • Spare miljøet.

Husk at du også kan få inntil 10 000 kroner i støtte fra ENOVA hvis du velger smarthus. Les mer om støtteordningen på enova.no.

Med smarthus kan du gjøre

Lysstyring

Med smart lysstyring kan du enkelt helautomatisere og gruppere belysningen i de ulike sonene og rommene hjemme. Du kan sette opp stemninger og automatisere etter dine rutiner gjennom dagen, og uken, eller fjernstyre ved bruk av app. På denne måten kan du bestemme at alt lys skal skrus av til et gitt tidspunkt, eller gå inn på appen og sjekke om lyset er av hjemme når du er på hytta.

Varmestyring

Varmestyring gir deg mulighet til å styre temperaturen i hvert enkelt rom, samt å sette opp automasjoner som for eksempel senker temperaturen i huset når du ikke er hjemme. I kalde Norge er varme viktig, og smart styring av dette kan gi både økt komfort og en hyggeligere strømregning.

Lydstyring

Ved å koble lydstyring inn i ditt smarthus kan du enkelt styre og automatisere lyd i forskjellige rom. Sikkerhet Styring av sikkerheten i din bolig kan gjøre hverdagen smidigere og skuldrene lavere. Du kan enkelt sjekke at huset er låst, skru av boligens brannfarlige apparater, stenge vanntilgangen, eller justere adgangskontroll til huset.

Styring av andre smarte elementer

Andre elementer du kanskje ønsker å styre med smarthus kan være persienner, robotstøvsuger, elbillader el.

Klar for å komme i gang?

Vi mener smarthus skal være enkelt og brukervennlig. En Sikringen-elektriker hjelper deg gjerne med rådgivning og tilbud til automasjon for din bolig.

Finn din nærmeste Sikringen-Elektriker og book en gratis befaring i dag.